Tuńczyk w sosie teriyaki z puree ziemniaczanym z wasabi

30.12.2014

Kolejny przepis ze strony
Składniki dla 4 osób:4 filety z tuńczykapieprz cytrynowy4 małe marchewki8 plastrów cukinii2 łyżki masła klarowanego
Puree:800 g ziemniaków4 g wasabi200 ml śmietanki 30%sól
Sos teriyaki:150 ml Sake75 ml wina ryżowego25 ml wina czerwonego75 ml sosu sojowego75 g cukru15 g pora15 g cebuli1 cm imbiru1 ząbek

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close