wielkanocna babka cytrynowa – łatwa i puszysta

składniki:
5 jajek
75 g mąki pszennej
200 g mąki ziemniaczanej
200 g cukru
250 g masła
1 cytryna
2 łyżeczki proszku do pieczenia

wykonanie:
Masło roztapiamy. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Cytrynę myjemy i z ok. 2/3 powierzchni ścieramy skórkę. Wyciskamy 2 łyżki soku. Jajka

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close