Krakowskie obwarzanki

18.09.2015

Dziś przedstawiam przepis na krakowskie obwarzanki 🙂 Do ich przygotowania zainspirował mnie Składniki na 4 obwarzanki:450 g mąki pszennej tortowej50 g mąki krupczatkiszczypta soli2 1/2 łyżki cukru1 op. drożdży instant (8g)1 szklanka ciepłego (NIE gorącego!) mleka2 łyżki roztopionego masła1 jajko
Dodatkowo:1 łyżka cukruszczypta solimak, sól gruboziarnista lub sezam do posypania1

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close