Kurczak pieczony , faszerowany dynią z batatem

20.09.2015

Aromatyczny , wyrazisty w smaku kurczak z pomarańczowym farszem przygotowanym z dyni oraz słodkiego ziemniaka-batata.

Składniki:
Kurczak cały , wypatroszony ok. 1,300kg.
5 łyżek oleju rzepakowego z chili
2 łyżki pieprzu cytrynowego
2 łyżki suszonego oregano
1 łyżeczka soli
Farsz:
300 g. miąższu z dyni
300 g. batata ( jeden średni

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close