Drożdżowe kieszonki z salami i serem

24.09.2015

Pyszna przekąska z ciasta drożdżowego z salami, żółtym serem i sosem pomidorowym w środku.

Składniki:

Ciasto

2,5 szklanki mąki pszennej
szklanka ciepłej wody
1/2 łyżeczka soli
zioła prowansalskie
łyżeczka cukru
30 g drożdży świeżych
2 łyżki oliwy

Farsz

salami
ser żółty
sos – duży pomidor, ząbek czosnku, zioła, sól, pieprz

Dodatkowo

jajko do posmarowania

Przygotowanie
Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close