Wyborna szarlotka/ jabłecznik

30.09.2015

Składniki:
2 jajka,1,5 szklanki cukru,2 szklanki mąki pszennej (polecam pełnoziarnistą),1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 kostki masła,ok. kilograma jabłek,2 łyżeczki cynamonu,1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego np. Sante.
Wykonanie: Jajka utarłam z cukrem. Następnie dodałam mąkę i proszek do pieczenia i zagniotłam. Masło stopiłam sobie wcześniej i wystudziłam i dodałam

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close