Ryż po meksykańsku

02.10.2015

Składniki na 2-3 porcje:100 g ryżu basmati1 cebula2 ząbki czosnku1 łyżka oliwy1 puszka pomidorów1,5 szklanki bulionu warzywnego1/2 puszki kukurydzy2 marchewki1 szklanka mrożonego groszkuszczypta chilli w proszku1/4 łyżeczki kuminusól, pieprzświeża kolendra
Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć 3 minuty. Dodać ryż, smażyć kolejne 2 minuty.Dodać pomidory

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close