Eklerki z Kremem Mascarpone

Skład:

Cisto:

100g masła

200ml wody

1 i ¼ szklanki (szklanka o poj.250ml) mąki pszennej

4 jajka

szczypta soli

Krem:

250g serka mascarpone

150g śmietany 36%

ok. 5 łyżek cukru pudru (ilość cukru zależy od tego jak bardzo chcemy słodki krem)

Dodatkowo:

ok. 80g gorzkiej czekolady

ew. jakaś posypka, orzechy itp.

Przygotowanie:

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy masło i

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close