Babka ziemniaczana z sosem pieczarkowym

06.10.2015

Przepis na babkę ziemniaczaną z gotowanych i surowych ziemniaków podaną z sosem pieczarkowym. Pyszne danie na obiad.

Składniki:

6 średnich ziemniaków gotowanych
4 średnie ziemniaki surowe
2 jajka
2 cebule
200 g boczku wędzonego
sól, pieprz

Sos pieczarkowy

250 g pieczarek
180 ml śmietany 30%
pęczek koperku
łyżeczka cebuli suszonej
sól, pieprz cayenne

Przygotowanie
Gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Surowe ścieramy na drobnej

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close