Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami

09.10.2015

Składniki:

500g piersi z kurczaka
200g pieczarek
2 średnie cebule
300ml śmietany
200ml mleka
100g tartego sera żółtego
1 żółtko
4 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w średnią kostkę, podsmażamy około 10 minut na małym ogniu.

Po 10 minutach, do kurczaka dorzucamy posiekaną w kosteczkę cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek.
Całość smażymy razem kolejne 10 minut.

W

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close