Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu

10.10.2015

Składniki:

filet pstrąga łososiowego
1 limonka
zioła prowansalskie
sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyty i osuszony filet pstrąga obsypujemy ziołami, solą i pieprzem.

Układamy rybę na pergaminie, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy skórką otartą z limonki.

Zawijamy filet w pergamin tak by nam się nie rozwijał i łatwo przewracał podczas smażenia.

Smażymy na średnim ogniu 10-15 minut.

Artykuł

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close