Pełnoziarniste drożdżówki z serem bez cukru (kołaczyki z ksylitolem)

12.10.2015

Pełnoziarniste drożdżówki to zdrowsza alternatywa pieczywa cukierniczego. Wystarczy zamienić cukier na ksylitol/stewię dzięki czemu kołaczyki będą mniej kaloryczne oraz nie będą tak wysoko podnosić poziomu glukozy we krwi jak po spożyciu z dodatkiem cukru (IG ksylitolu wynosi 8, IG cukru- 70). Natomiast wykorzystanie mąki z pełnego ziarna zwiększy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close