Zupa Krem z Batatów

Skład:

1 litr bulionu drobiowo-warzywnego

500g batatów

1 mały por

2-3 ząbki czosnku

kawałek imbiru (ok.2-3cm)

150ml kwaśnej śmietany 18%

kilka łyżek słodkiej śmietany do dekoracji

pęczek szczypiorku

sok z połowy cytryny

szczypta mielonej kolendry

szczypta mielonego kuminu

szczypta ostrej papryki

sól, pieprz

oliwa

Przygotowanie:

Czosnek obieramy i drobno siekamy.

Por kroimy w krążki.

Imbir obieramy i trzemy na tarce.

Bataty obieramy i kroimy w grubszą

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close