Kotlety z kaszy jęczmiennej

19.10.2015

Pyszne i proste jarskie danie, które doskonale sprawdzi się jako zamiennik mięsnych kotletów. Podałam z sosem pieczeniowym i surówką z kiszonej kapusty.

Składniki:

200 g kaszy jęczmiennej perłowej
2 małe cebule
2 jajka
3 łyżki mąki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można ją nawet lekko rozgotować. Cebulę siekamy w drobną kostkę

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close