Quiche Lorraine

Skład:

ciasto francuskie (przepis tutaj)

Farsz:

1 duża por

250g boczku wędzonego – użyłam takiego klik klik

3-4 ząbki czosnku

100g sera gruyere

250g śmietany 18%

2 jajka

sól, pieprz

½ łyżeczki tymianku

2 łyżki masła

Przygotowanie:

Formę do tarty (śr.20cm) wykładamy ciastem francuskim. Na ciasto nakładamy papier do pieczenia i wysypujemy kuleczki obciążające.

Polecam

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close