Pieczony szczupak – szybki i regionalny przysmak z Podlasia

01.11.2015

1 szczupak ok. 2 kg
przyprawy: natka pietruszki, bazylia, cebula suszona
3 liście laurowe
1 cytryna
1 łyżka masła

Szczupaka myjemy i patroszymy
Brzuszek przyprawiamy obficie przyprawami i wkładamy do niego liście laurowe
Rybę układamy na blaszce i posypujemy obficie przyprawami
Szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na grzbiecie kawałki masła
Pieczemy przez 45 minut w

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close