Gulasz pod ziemniaczaną kołderką

05.11.2015

Przepis na rozgrzewający gulasz zapiekany pod puree z ziemniaków i sera żółtego.

Składniki:

Gulasz:

250 g schabu
2 cebule
pętko kiełbasy
czerwona papryka
zielona papryka
pół puszki pomidorów krojonych
300 ml bulionu
łyżka mąki kukurydzianej
papryka wędzona, czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne, sól

Puree:

5 sporych ziemniaków
2 łyżki masła
150 g sera żółtego
1/4 szklanki mleka
sól

Przygotowanie
Przygotowujemy gulasz: schab kroimy w kostkę, obsmażamy na oliwie lub

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close