Murzynek przełożony bitą śmietaną

10.11.2015

Przepis na pyszne ciasto murzynek z cytrynową bitą śmietaną i polewą czekoladową. Ciasto jest proste do wykonania, a prezentuje się efektownie.

Składniki:

Ciasto:

250 g masła (lub margaryny)
150 g cukru
6 łyżek kakao
½ szklanki wody
2 szklanki mąki
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa z bitej śmietany:

500 ml śmietanki kremówki 30%
2 opakowania galaretki cytrynowej
½ szklanki wody

Polewa:

100

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close