Pieczony Pełnoziarnisty Pieróg Ruski

10.11.2015

Składniki (4 duże sztuki)

NADZIENIE

150g twarogu półtłustego

150g obranych ziemniaków

1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

1 duża cebula

sól, pieprz

1/4 łyżeczki gałki muszkatałowej

CIASTO

2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej

5 łyżek oliwy z oliwek

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

woda

nasiona słonecznika

Etapy przygotowania

1. Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Osuszyć na ogniu i ugnieść.

2.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close