Tarta Z Łososiem I Jarmużem

10.11.2015

Składniki

SPÓD

1 3/4 szklanki mąki

60g masła

1 jajko

woda

1/4 łyżeczka soli

2 łyżki posiekanego koperku

NADZIENIE

20dag chudych brzuszków z łososia

2 jajka

2/3 szklanki dobrej, gęstej śmietany

sól, pieprz

garść jarmużu

Etapy Przygotowania

1. Miękkie masło rozetrzeć z mąką, jajkiem, solą i koperkiem dodając tyle wody, aby zagnieść ciasto. Podzielić na 2 równe części. Rozwałkować i ułożyć w 2 małych żaroodpornych

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close