Biszkopt czekoladowy – przepis podstawowy

19.11.2015

Poprzednio podałam przepis na tradycyjny biszkopt. Tym razem przepis na biszkopt czekoladowy.
Składniki:
¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki ziemniaczanej½ szklanki kakao6 jajek200 g cukru pudru (1 ½ szklanki)1 łyżeczka proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki octuWykonanie:
Wszystkie składniki doprowadzić do temperatury pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 170oC, dno

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close