Racuchy z piekarnia

20.11.2015

Lżejsza wersja racuchów, gdyż są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne placuszki można podać z jogurtem owocowym albo dżemem.

Składniki (na ok. 6 racuchów):

szklanka mleka
1,5 szklanki mąki pszennej
jajko
szczypta soli
łyżeczka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta cynamonu
jabłko
2 łyżki oleju

Przygotowanie
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close