Barszcz na zakwasie

30.11.2015

Nic nie smakuje tak pysznie na wigilijnym stole jak przepyszny barszcz na zakwasie z kiszonych buraków. Przepis na zakwas znajdziecie

Składniki:
3 marchewki3 pietruszkiBiała część poraPół dużego selera20g suszonych podgrzybków4 duże burakiLiść laurowyZiele angielskiePieprz czarny w ziarnachSólmajeranek
Na zakwas:1,5kg buraków czerwonychgłówka czosnku5-7 liści laurowych,około 20 kulek

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close