Buraczki zasmażane

11.12.2015

Składniki:

Około 5 średnich buraków
2 łyżki mąki
łyżka masła
łyżka soku z cytryny, lub łyżeczka octu
łyżeczka cukru
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Buraki szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i obieramy.

Obrane ścieramy na tarce o dużych, lub małych oczkach.

W głębokiej patelni robimy zasmażkę – roztapiamy masło, wsypujemy na nie mąkę i energicznie

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close