Karkówka pieczona w sosie

12.12.2015

Przepis na smaczną, soczystą i miękką karkówkę w sosie pomidorowo-majonezowym na obiad.

Składniki:

ok.1 kg karkówki
2 duże cebule
kilka pieczarek

Sos:

4 łyżki ketchupu (dałam ostry)
2 łyżki majonezu
łyżka octu balsamicznego
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
oregano
pieprz cayenne, pieprz ziołowy, pieprz czarny
sól
papryka wędzona

Przygotowanie
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok.4 cm. Przyprawiamy solą , pieprzem i podsmażamy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close