Rolada pomarańczowa

13.12.2015

Składniki:5 jajek5 łyżek cukru5 łyżek mąkidżem pomarańczowy15 dag cukru pudru1 łyżka śmietany 18%1 łyżka soku pomarańczowegoŻółtka utrzyj z cukrem, a białka ubij na sztywną pianę. Do ubitych białek dodaj żółtka.
Mieszając dodawaj mąkę.Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close