Chleb z suszonymi śliwkami i żurawiną

14.12.2015

Pyszny, domowy chleb na drożdżach o lekko słodkim posmaku za sprawą suszonych owoców.

Składniki:

200 g mąki żytniej
300 g mąki pszennej (albo zamiast obu mąk, 0,5 kg gotowej mąki – mieszanki do domowego wypieku chleba żytniego czy baltonowskiego)
500 ml wody ciepłej
opakowanie świeżych drożdży (50 g)
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
ok 150 g suszonej

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close