Sernik na zimno z galaretką w środku

20.12.2015

Składniki:

Biszkopt

2 jajka
pół szklanki cukru
pół szklanki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Masa serowa i galaretka

1kg twarogu sernikowego
puszka mleka skondensowanego słodzonego
5 łyżeczek żelatyny
3/4 ciepłej zimnej wody
galaretka truskawkowa

Przygotowanie:

Biszkopt i galaretka:

Obie mąki mieszamy ze sobą, jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Do utartych jajek, dodajemy stopniowo zmieszane mąki i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.

Dno tortownicy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close