Skrzydełka Teriyaki

Skład:

ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka

5 łyżek sosu teriyaki

2-3 ząbki czosnku

1 łyżeczka ostrej papryki

½ łyżeczki mielonego imbiru

garść ziaren sezamu

¾ łyżeczki soli

 

Przygotowanie:

Skrzydełka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, odcinamy końcówki (lotki) i przecinamy na pół. Skrzydełka przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę, sól, imbir i polewamy sosem

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close