Chlebki pita z sałatką gyros

19.01.2016

Przepis na chlebki pita wypełnione sałatką z kapusty pekińskiej i kurczaka. Pyszny, domowy fast-food.

Składniki (na 6 chlebków):

3 i 1/4 szklanki mąki krupczatki (może być również tortowa)
25 g drożdży świeżych
1 i 1/2 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka soli
łyżeczka cukru

Sałatka:

pół niewielkiej kapusty pekińskiej
pojedyncza pierś z kurczaka
pomidor
kilka rzodkiewek
garść oliwek
przyprawa kebab-gyros
sól, pieprz
łyżka ketchupu
2 łyżki majonezu

Przygotowanie

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close