Kartoflak czyli babka ziemniaczana

09.12.2016

Dzień dobry!
Dziś o babce ziemniaczanej zwanej u mnie w domu kartoflakiem. Danie, szybkie, sycące i niedrogie. Jej smak przypomina mi beztroskie dzieciństwo. Przepis pochodzi z zeszytu mojej kochanej babci.
Składniki:2 kg ziemniaków 30 g cebuli10 g mąki pszennej3 jajka2 łyżki suszonego majeranku1 łyżka soli1/2 łyżeczki pieprzu czarnego20 g słoniny

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close