Pide – turecka wersja pizzy

12.12.2016

Nigdy nie byłam w Turcji, pide jadłam kilkakrotnie, z różnymi  dodatkami i zawsze mi smakowała. Postanowiłam sama zrobić to danie. Formowanie łódeczki jest bardzo proste, zachęcam Was do wykonania samodzielnie pide w domu.

Składniki

450-500  mąki pszennej
 ok. 120-150 ml letniej wody
 1 łyżeczka drobnej soli
 1 saszetka suszonych drożdży
 pół łyżeczki cukru
 2 łyżki oliwy z

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close