Pierniczki ekspresowe z bakaliami

Składniki:
300 g mąki pszennej150 g mąki pełnoziarnistej125 g miodu 1 olejek spirytusowy rumowy75 g rozpuszczonej margaryny75 g cukru trzcinowego2 jajka1,5 płaskie łyżeczki sodyszczypta soli1 łyżka (czubata) przyprawy do pierników1 łyżeczka kakao50 g suszonych śliwek lub rodzynek1 łyżki kandyzowanej pomarańczowej skórkikilka łyżek powideł śliwkowych
Przygotowanie:
Bakalie bardzo drobno pokroić. Miód

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close