BAJADERKA

Składniki:
Ciasto:
500 g mąki pszennej250 g margaryny lub masła2 jajka1 łyżka proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru kryształ Nadzienie:
2 łyżki kakao2 szklanki mlekapowidła śliwkowe25 dag bakalie (rodzynki, orzechy laskowe, skórka pomarańczowa)2 olejki spirytusowe rumoweDodatkowo:
100 g gorzkiej czekoladyskórka pomarańczowaPrzygotowanie:
Ciasto – mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close