Pieczone ziemniaki z twarogiem

19.01.2017

Trochę inna wersja wielkopolskich pyr z gzikiem. Polecam, potrawa jest pyszna.

Składniki:

Ziemniaki:

kilka średnich ziemniaków o miękkiej skórce
3-4 łyżki oliwy z oliwek
pieprz czosnkowy, pieprz ziołowy, papryka słodka wędzona
koper

Ser:

około 0,5 kg sera białego półtłustego
pęczek szczypiorku
pęczek rzodkiewki
mała cebula
około 300 ml kwaśnej śmietany 18%
sól i pieprz

Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w mundurkach prawie do miękkości.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close