Szarlotka z pigwą na półkruchym cieście

07.02.2017

Szarlotka to ciasto, które zwykle jada się z jabłkami. Ja postanowiłam nieco odbiec od rutyny i dodałam słoiczek
Potrzebujemy:Ciasto (blaszka 24×24):500 g mąki pszennej100 g cukru20 g mielonych migdałów1 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła2 jajka2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego Nadzienie:2 szklanki tartych prażonych jabłek, bez cukru1

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close