Chrupiącą pizza na cienkim cieście z szynką parmeńską i rukolą

09.02.2017

Podobno dziś jest Dzień Pizzy.  Z tej okazji mam dla Was najprostszy na świecie, sprawdzony przepis na idealnie cienkie ciasto. Przepis zaczerpnęłam z bloga Smakowita Podróż.

Składniki:

mąka 1 kg
25 g drożdży
600 ml wody
oliwa z oliwek ok 50ml
łyżeczka soli
200 g szynki parmeńskiej
garść rukoli
parmezan
pomidorki koktajlowe
1 mozzarella
oregano
sos pomidorowy

Wykonanie

Rozpuszczamy drożdże z trzema łyżkami wody. Do miski

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close