Chipsy batatowe z paprykową nutą

14.02.2017

Łatwa przekąska, do pochrupania, ale…też świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, w ramach urozmaicenia

Składniki:

2 średniej wielkości bataty
2 łyżki oleju rzepakowego
1/4 łyżeczki wędzonej papryki
1/2 łyżeczki suszonych ziół śródziemnomorskich

Przygotowanie:

Bataty dokładnie szorujemy, następnie kroimy w cienkie plastry.

Olej mieszamy z przyprawami. Plastry batatów zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy. Pozostawiamy na parę minut.

Plastry rozkładamy na

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close