Pierś Kurczaka ala Ryba po Grecku

Skład:

2 większe filety z piersi kurczaka (ok.700-800g)

sól, pieprz

Farsz:

5 większych marchewek

pół średniego selera

2 większe pietruszki

4 duże cebule

6 ząbków czosnku

3 liście laurowe

6 ziarenek ziela angielskiego

1 płaska łyżeczka papryki ostrej

500ml passaty pomidorowej

ok. 300-400ml przegotowanej wody

sól, pieprz

Dodatkowo:

1 jajko

bułka tarta

olej do smażenia

Przygotowanie:

Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close