Jajka w sosie porowo-śmietanowym

16.02.2017

Smaczna propozycja na szybki bezmięsny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu i tanie. Podaję z puree ziemniaczanym i surówką.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo (ilość wg potrzeb)

Sos:

por
180 ml śmietany 30%
2/3 szklanki bulionu
pęczek koperku
łyżka masła
pieprz, sól

Przygotowanie
Pora kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy bulion i dusimy przez chwilę. Następnie dodajemy śmietankę

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close