Domowe pączusie bezglutenowe

23.02.2017

Żeby na diecie bezglutenowej i bez laktozy świętować w pełni Tłusty Czwartek powstały poniższe pączusie, naprawdę nie odbiegają smakiem od „zwykłych” pączków

Składniki:

250 g mąki bezglutenowej (uniwersalna mieszanka)
2 łyżki cukru trzcinowego
0.5 szklanki szklanka mleka kokosowego (lub innego roślinnego)
1 całe jajo i 3 żółtka
40g margaryny ( roztopionej i ostudzonej)
pół opakowania suszonych drożdży instant (4g)
lukier lub cukier puder do posypania
oleju rzepakowy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close