Wieprzowe poliki duszone w czerwonym winie

05.03.2017

Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych.

Składniki:

1 kg. polików wieprzowych

1 średnia cebula

1 średnia marchew

2 średnie pomidory

1 duży ząbek czosnku

150 ml. wytrawnego wina

300 ml. warzywnego wywaru

4-6 ziaren ziela angielskiego

2 liście laurowe

sól

świeżo zmielony pieprz

olej

Policzki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oczyszczamy z białych błonek. Na głębokiej patelni rozgrzewamy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close