Cebularze

Skład:

Ciasto:

Ok. 400g mąki pszennej

1 opakowanie suszonych drożdży (7g)

ok. 120ml ciepłego mleka

ok. 100ml ciepłej, przegotowanej wody

1 czubata łyżeczka soli

1 płaska łyżeczka cukru

2 łyżki oliwy z oliwek

Farsz:

5 dużych cebul

3 łyżki masła

2 łyżki kwaśnej śmietany

2 łyżeczki maku

3 łyżki startego żółtego sera

sól, pieprz

szczypta cukru

Dodatkowo:

Mleko do smarowania

Mak do obsypania

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close