Pastitio – Grecka Zapiekanka

Skład:

500g wieprzowego mielonego mięsa

300g makaronu (użyłam typu Bavette, ale może być grube spaghetti)

2 puszki pomidorów w zalewie

3 jajka

200g sera żółtego

1 szklanka bulionu mięsnego

1 szklanka mleka

100 ml białego wina

1 duża cebula

pęczek natki pietruszki

4-5 ząbków czosnku

3 łyżki masła

3 łyżki mąki

4 łyżki oleju

sól, pieprz czarny mielony

gałka muszkatołowa

cukier

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close