Zapiekanka Chłopska

Skład:

6 większych ziemniaków

4 kiełbasy białe, surowe

2 cebule

2 łyżki masła

4 łyżki mąki

300ml mleka

250ml bulionu drobiowo warzywnego

200g sera żółtego

1 jajko

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

½ łyżeczki cukru

olej

zioła dalmatyńskie

papryka ostra

czosnek suszony

szczypiorek

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy „ w mundurkach” al dente. Studzimy i obieramy. Kroimy w plasterki.

Kiełbasę parzymy przez 10min. Studzimy i kroimy w plasterki.

Cebulę obieramy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close