BABECZKI ananasowe z morelami

06.07.2017

Kruche babeczki z kremem, owocami i galaretką! Znane połączenie, które zawsze smakuje wyśmienicie. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest krem budyniowy na bazie syropu z ananasa. Babeczki najlepsze są schłodzone. Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem

Składniki:
Ciasto:

20 dag mąki pszennej
3 łyżki cukru
10 dag masła
2 żółtka

Budyń:

syrop z jednej puszki ananasa VERA (około 250 ml syropu)
1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
3 łyżki cukru
4 żółtka

Dodatkowo:

10 dag miękkiego masła
ananas w kawałkach lub plastrach w lekkim syropie VERA
morele połówki w lekkim syropie VERA
galaretka (wybrany smak)

Sposób

Czytaj Dalej

Komentarze