Faszerowany Kalafior w Sosie Pomidorowym

Skład:

2 małe kalafiory

Na Farsz:

300g mięsa mielonego

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 jajko

2 łyżki semoliny (kaszy manny)

sól, pieprz

½ łyżeczki papryki słodkiej

1 łyżeczka przyprawy harissa

szczypta oregano

przyprawa w płynie

olej do smażenia

Na Sos:

800ml passaty pomidorowej

2 cebule

2-3 gałązki selera naciowego

1 marchew

3 ząbki czosnku

2 łyżeczki cukru

sól

1 łyżeczka bazylii

papryka ostra

2 łyżki oleju kokosowego

Dodatkowo:

1 kula

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close