Zapiekanka Ziemniaczana pod Beszamelem

Skład:

10 średnich ziemniaków

sól, pieprz

ostra papryka

suszony czosnek

zioła dalmatyńskie

Na Farsz:

2 mocno wędzone kiełbasy (użyłam o nazwie „z Jakubowej Spiżarni”)

3 większe cebule

5 ogórków konserwowych

olej do smażenia

Sos:

2 łyżki masła

4 łyżki mąki

¾ szklanki mleka

¾ szklanki bulionu drobiowo warzywnego

sól, pieprz

1 łyżeczka cukru

1 jajko

Dodatkowo:

250g startego, żółtego sera

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i gotujemy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close