Kasza Jaglana i Jęczmienna z Marchewką i Suszonymi Pomidorami (do Obiadu – zamiast ziemniaków)

Skład:

100g kaszy jaglanej

100g kaszy jęczmiennej

1 większa cebula

2 suszone pomidory

1 średnia marchewka

sól, pieprz

olej

150-200ml bulionu drobiowego

Przygotowanie:

Kaszę jęczmienną opłukujemy i gotujemy ok. 15min. w osolonej wodzie.

Kaszę jaglaną opłukujemy, następnie przelewamy wrzątkiem i gotujemy w osolonej wodzie ok. 15min.

( miałam kaszę jaglaną i jęczmienną w woreczku i obydwie gotowałam

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close