Ogórki po Meksykańsku (w słoiki)

Skład:

2 kg ogórków gruntowych

6 ząbków czosnku

4 łyżki soli

¼ szklanki oliwy

1 szklanka octu

¾ szklanki cukru

3 łyżeczki ziaren gorczycy

3 liście laurowe

5 ziaren ziela angielskiego

½ łyżeczki słodkiej papryki

½ łyżeczki płatków chili

½ łyżeczki pieprzu cayenne

Przygotowanie:

Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry (ok.1,5-2cm). Przekładamy do miski i posypujemy solą. Miskę z ogórkami

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close